Over Ons
 

 

 

Welkom op onze  website van de Shih Tzu  kennel  A Little Miracle of Tibet

 

Bij deze zal ik ons even voorstellen,

wij zijn Han en Dita  van Hell en samen met onze 4 kids( Kelly, Laura, Dion en Joey)  en onze 4 (Indy, Izabelle, Nicky en Sofi) hondjes wonen wij in het dorp Slagharen.

Vroeger  hebben wij  altijd een keeshondje  gehad en nadat zij overleden was begon het toch te kriebelen om weer een nieuw hondje te nemen.

Maar wat voor ras?? Klein,niet teveel blaffen en weinig haaruitval dat waren toch wel de wensen die we hadden.
Uiteindelijk na veel speurwerk kwamen wij bij het ras De Shih Tzu terecht ,omdat dit ras niet teveel blafte, een vriendelijk karakter heeft en lekker arrogant is.


Onze eerste Shih Tzu bleek een zwak hondje te zijn en helaas is zij op 2 jarige leeftijd overleden.
In de tussentijd hadden wij onze Indy gekocht en later onze Zoey,die er helaas ook niet meer is.

De kinderen maar vooral onze oudste Kelly was helemaal gek van dit ras en wilde er graag mee gaan showen.
In de herfst van 2011 hebben wij een nestje gefokt met onze Indy, 1 pup daarvan werd gekocht door  familie Ter Bork die er mee wilde gaan showen.
Toen kwamen ook de showkriebels bij Kelly weer boven en stak zij ons daarmee aan.

We waren er al snel achter dat onze Indy voor show iets te klein was om redelijk mee te kunnen lopen op Show. We besloten toen om op zoek te gaan naar een nieuw pupje waar we evt. mee konden gaan showen.
Deze hebben we gevonden bij Arjo en Aukie Denie-Vreugdehil uit Naaldwijk.
We hebben bij hun onze Izabelle( Esmeralda From Rose Of Peking) gekocht een prachtig puppie teefje in de kleuren goud/blondwit.
Kort na Izabelle kwam ook een puppie teefje Nicky met de kleuren grijs/blondwit  ( Misty v/d Mamila’s) bij ons wonen van de Fam. v/d Steen uit Tilburg

Eind december 2013 hebben wij ons jongste hondje Sofi  gekocht  bij Greet en André Onwezen uit Odijk, een puppie teefje in de kleuren zwart/wit. Wij starten met haar in het voorjaar 2014 met shows.

Met Izabelle en Nicky is Kelly gaan showen en heeft zij ook junior wedstrijden gelopen. Waarbij ze zowel in 2012 als 2013 zich gekwalificeerd heeft voor de finale Juniorhandling in Amsterdam Winner.


In 2012 zijn wij gestart met het lopen van shows met zowel Izabelle en Nicky. We wisten er toen nog niet zo heel veel van af.
Vooral  voor de vachtverzorging moesten we nog een hoop  bijleren.

Aukie Denie en Gitty Weggelaar super bedankt voor alle tips en adviezen over de vacht en andere dingen het afgelopen jaar.
Dankzij jullie zijn we een stuk wijzer geworden wat betreft de Shih Tzu, in zijn omgang, showen maar ook de verzorging van de vachten.

Doordat we al een tijdje hadden geshowd ging het toch weer kriebelen om een nestje te gaan fokken en dan met kennelnaam op onze eigen naam. Kort erna hebben wij een kennelnaam aangevraagt en wel de volgende: A little Miracle Of Tibet. Elk pupje is een wonder en aangezien de oorsprong van het Ras uit Tibet komt hiernaar vernoemd.

Ik zou zeggen heel veel kijkplezier op onze website en als u vragen heeft.
Bellen en mailen mag altijd!

 

 

 

 

 

Terug

 

Webdesign by
G.T. Weggelaar